Det er hardt å være bitch

Torsdag 2. juni kommer Iren Reppen til FYR Gastropub

Iren Reppen var den første kvinnelige teatersjefen ved Hålogaland Teater, men mange godt voksne husker henne nok særlig for forestillingen «Det e hardt å være mann» fra 26 år tilbake i tid.
«Det e hardt å være b**ch» er også musikkteater, og forestillingen har nettopp hatt urpremiere på Det Norske Teatret i Oslo. Hålogaland Teater er samarbeidspartner med Reppen, og i november kommer dette stykket til Tromsø.
Reppen fortsetter sin utforskning av menneskelige aspekter ved tilværelsen, men denne gangen handler det om hennes egen reise fra drømmende, ungjente i Harstad, til voksen dame med suksess, påvirkningskraft og mye makt.
Det er lekent, det er lunt, det er sang og musikk, anekdoter, humor og refleksjoner om hverandre, men innholdet er både samfunnskritisk og selvkritisk. Hvis det går an å beskrive forestillingens grunnleggende spørsmålsrekke, så prøver jeg meg på denne: Er det sikkert at makt ser så mye penere ut når kvinner bekler posisjonene? Er det sikkert at råskap og metoo-problematikk har sitt opphav i mannens natur eller mannens kulturelle posisjon? Er det sikkert at kvinner har en annen og mer empatisk måte å gjøre ting på? Hva er det med makt?

For mer info klikk her

Previous
Previous

Asker Trebåtfestival

Next
Next

Steff Nevers